Hassas Döküm Avantajları
Hassas döküm yönteminin sunduğu pek çok avantajdan söz edilebilmektedir. Bu avantajların arasında ise döküm yapılan malzemenin işlem sonrasında üzerinde bir iz kalmaması, üst düzey bir kalitenin sağlanması, kısa sürede bu işlemin sorunsuz bir şekilde tamamlanması, küçük parçalar üzerinde bile çalışma olanağı sunması, maliyetin az olması, döküm sonrasında parçanın tek parça şeklinde çıkması gibi avantajlardan söz etmek olası olan bir durumdur. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.
Hassas Döküm Uygulama Alanları
Hassas döküm yönteminin uygulandığı alanların çeşitli olması, bu yöntemin genel anlamda üretilen metal parçaların neredeyse tümünde kullanımının gerekli olması bu yöntemin kulllanım alanının geniş olmasına da olanak tanımaktadır. Metal parçaların ihtiyaç duyulduğu sektör hemen hemen yok denecek kadar az olmasından dolayı bu yöntem neredeyse her alanda kullanımı mümkün olan bir yöntemdir. Hassas döküm kullanım alanları açısından örnek vermek gerekirse elektronik aletlerin tümü, pompa, vana, savunma sanayii, jet üretimi, kombi, petek gibi ürünlerde hassas döküm işlemi kullanılmaktadır. Bu alanlarda hassas dökümün kullanılması ise küçük parçalar üzerinde bile etkili verim alınmasını sağlamasından kaynaklanmaktadır.
Hassas Döküm Çeşitleri
Hassas döküm yapılması aşamasında bazı çeşitlerin ortaya çıkmış olduğunu görmek olası olan bir durumdur. Dereceli ve seramik kabuklu olmak üzere bu çeşidi ikiye ayırmak mantıklı olan bir durumdur. Dereceli hassas döküm işleminde ise demir esaslı olan ürünlere farklı bir şekilde demir esaslı olmayan ürünlere ayrı bir şekilde uygulanması gündeme gelmektedir. Hassas döküm yöntemleri arasında yer alan seramik kabuklu olan hassas döküm yöntemi, çelik, karbon ve paslanmaz çelik ürünlerin dökümü esnasında kullanılmaktadır.