En Güzel ve Kütür Kütür Turşu Yapmak İçin Püf Noktalar
Püf Noktalar
Gerek karışık turşu olsun Gerekse salatalık turşusu olsun Kış aylarına girerken havanın kasvetliliğinden mi dersiniz yoksa yazın sıcakta susatıyor diye yiyemediğimizden mi dersiniz bilemem ama tam bu mevsimde canımız çok fazla turşu istiyor sofralarımızın vazgeçilmezi oluyor.
Turşu Tariflerinin Sırrı
Kütür kütür turşu yapabilmek için aslında yıllarınızı vermeniz gerekmiyor sadece bir kaç dikkat edilmesi gereken çok önemli püf noktaları bulunmaktadır.
Bugün sizler için turşu tariflerinin sırrını ve püf noktalarını veriyoruz.
1. Eğer çıtır çıtır turşu yapmak istiyorsanız kesinlikle cam kavanoz tercih etmelisiniz. plastik kalıplar kesinlikle turşunuzun diriliğini alıyor.
2. Turşunuzun haftalarca beklememesi çobuk olması için 1 litrelik cam kavanozun içerisine 10 adet nohut atmalısınız. Nohut turşunuzun mayasının çobuk gelmesini sağlıyor. 2 litre yaptım 20 5 litre yaptım 50 nohut atayım demeyin sakın. 10 15 tane atmanız tüm turşu için yeterli. eğerki 400 500 ml. kavanozlarda yapıyorsanız 4 5 adet nohur atmanız yeterli olacaktır.
3. Şeker ekleyin ! Eğer ki turşunuzun lezzeti marketlerden aldığınız turşu gibi olmasını istiyorsanız 1 çay kaşığı şeker ilave etmelisiniz. yalnız turşunuzu kurduktan 2 gün sonra havasını alıp şekeri ilave etmeniz gerekmektedir.
4. Marketlerde satılan Alman turşusu gibi olmasını istiyorsanız turşunuzun en altına bir dilim halka şeklinde kesilmiş kuru soğan koymalısınız.
5. Eğer turşunuzun size özel özgün bir tadının olmasını istiyorsanız içerisine bir tane çekilmemiş karabiber ekleyin. Yada en altına defne yaprağı eklemelisiniz.
6. Yapacağınız turşu salatalık turşusu ise kavanoz kapağını kapatmadan bir tutam maydanoz ekleyin ! bu maydanoz turşunun hem hava almamasını sağlayacak hemde çok güzel bir koku ve tat verecektir.
7. Eğer turşunuzu bir kere açtıysanız o turşuyu bir daha dışarıda değil buzdolabında muhafaza etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde yumuşayacaktır.
8. Turşularınızın erken olması için meyve yada salatalık gibi sebze ise mutlaka ince bir bıçak ya da çöp şiş yardımıyla birkaç yerinden delinmelidir. içerisine tuşu suyu hızlıca nüfus etsin daha yumuşamadan çıtır çıtır turşumuzu yiyebilelim diye ��
9. Sakın tuzu direk serpiştirmeyin suda eritip karıştırın.
10. Turşumuzu açıp çıtır çıtır yerken suyun turşunun altında olmadığından emin olun eğer altında düşerse kesinlikle su eklemelisiniz. aksi halde küflenip bozulur. Turşu kuracaklara şimdiden afiyet olsun.